Георги Славчев 41 г.

Георги Славчев 41 г.

 

ИМЕ – Жоро Славчев

ВЪЗРАСТ – 41 години

ВИСОЧИНА – 183 см

НАЙ-ВИСОКО ТЕГЛО – 100 кг

ТЕГЛО В МОМЕНТА – 77 кг

СВАЛЕНИ КИЛОГРАМИ – 23 кг

 

“Никога не съм бил слаб. От тинейджърството тежа между 85 и 93 кг, което не е свръх тегло, но не е и подходящото за ръста ми. Докато бях по-млад, това не ми тежеше, но вътрешно в себе си знаех, че трябва да направя нещо по въпроса.“

През годините Жоро пробва на няколко пъти диети, с които сваля между 4 и 5 кг и в последствие ги връща, даже и увеличава.

След раждането на второто му дете, Жоро стига 100 кг. Както самият той казва “По време на бременост растат не само плода и жената, а и мъжа. В последствие майките съумяват някак да регулират теглото си, но не и бащите”

Жоро води активен начин на живот – през лятото практикува водни спортове и прекарва доста време на морето, а през зимата не изпуска случай да отиде в планината и да покара ски. Обича храната и не смята че трябва да се ограничава от нея.  “Най-голям проблем с диетите, които съм пробвал е това, че вечно си гладен и нещастен” споделя той.

“Замислих се, че в навечерието на 40-тата ми годишнина тежа 100 кг и нещата няма да стават по-добри в бъдеще. Последните години ме диагностицираха с две дискови хернии в начален стадий, което според специалистите било предизвикано и от наднормено тегло. Отделно започнах да вдигам кръвно – в не големи граници, но достатъчно за да усещам дискомфорт. Мой добър приятел и “гуру” за в бъдеще, нон-стоп ми повтаряше как трябва да пробвам високо-мазнинен, ниско-въглехидратен режим, но аз някак разочарован от предишните неуспехи се дърпах.” Постоянството на неговият приятел постига успех – в края на Август 2016, Жоро решава да започне кето диета.

“Честно казано, ако не беше Тихомир, не мисля че щях да успея – щях да се откажа още на вторият месец.” откровено споделя той.

Наставляван от своят приятел, Жоро постепено започва да сваля килограми и да се чуства по-добре физически. “Повярвах истински при поредна реплика по мой адрес -Я, ама ти си отслабнал!” От там нещата започват да се развиват лавинообразно – повярвал в това, което прави, той започва да вижда резултати с всяка изминала седмица.

До пролетта на 2017 достига 85 кг, което е и най-ниското тегло, което е бил през годините. Тук настъпва и първата смяна на гардероба му. “Не можете да си представите какъв кеф е да звъннете на някой и да му кажете – имам един плик дрехи, които са ми големи, искаш ли да ги пробваш?”

До есента на 2017 (една година след началото на режима) той достига 77 кг и се спира на тях.

“Това, което ми харесва в този режим, е че много отива на вкусовите ми навици. Винаги съм обожавал месото, особено по-тлъстото. Имах лек проблем със зелените салати понеже винаги съм смятал, че са за тревопасните животно, но в момента за нищо на света не ги махам от менюто си.”

На въпроса ни какво следва от тук нататък, Жоро отговори – “Никой не можа да ме накара някога отново да ям бял хляб или захар! Последните месеци започнах да ставам малко по-толерантен към някои храни – позволявам си да ям плодове в умерени количества – когато усетя, че тялото ми го иска. Започнах и един ден в седмицата да ям въглехидрати, след което правя един ден фастинг. Вече 4 месеца стоя на 77 кг и се чуствам превъзходно. От както започна ски сезона усещам, че никога не съм бил в толкова добра физическа форма.”

Какъв съвет бихте дали на тези, които започват кето?

“Най-важното е да повярваш, което не е много трудно ако човек си направи труда да прочете малко по въпроса! От там нататък – постоянство.”

Тихомир Колев

Тихомир Колев е инжeнер магистър по компютърни системи от ТУ-София. Започнал кето 2015 година, като една от поредните диети и ревностен почитател оттогава. Като инжeнер е очарован от логиката и простотата на науката зад кето храненето.