KETO bread by Kim

KETO bread by Kim

 

Keto bread by Kim

За всички, които обичат хляба и тестените изделия ви предлагам моята вариация на кето хляб, който е с ниско съдържание на въглехидрати и може да консумирате без притеснения и угризения. С него може да си приготвите и чудесни сандвичи за закуска. За себе си или за вашите деца и близки. Да ви е сладко 🙂 

Подготовка 10 minutes
Време за приготвяне 40 minutes
resting time 10 minutes
Време за рецептата 50 minutes
Порции 4 души
Автор Kim Marcheti

Съставки

 • 1/2 чаша разтопено краве масло
 • 2 с.л кокосово масло
 • 7 бр. яйца (размер Л)
 • 2 чаши бадемово брашно (Аз използвах 3/4 чаша кокосово)
 • 1 ч.л сода за печене backing soda
 • 1/2 ч.л сол (може да сложите по ваш вкус)

Инструкции

 1. Опростен метод

  Загрейте фурната до 180 С

  Поставете яйцата в купа и разбъркайте за 1 - 2 минути.

  Добавете кокосовото масло и разтопеното масло към яйцата, продължете да биете.

  Изсипете сместа във форма за хляб/ пай, облицована с хартия за печене.

  Добавете останалите съставки. Ще стане доста дебела плънка.

  Печете за 35-45 мин.

Бележки

Моят начин на приготвяне 🙂

Загрейте фурната си до 180 ° C.

Моля, уверете се, че вашите яйца са на стайна температура, преди да опитате тази рецепта. Това ще намали вероятността хлябът ви да има "яйчен" вкус. Ако държите яйцата си в хладилника, не се притеснявайте, просто ги поставете в купа с гореща чешмяна вода за 3 минути. Това ще ги направи със стайна температура. Не се притеснявайте, няма да ги сготвите!

Разбъркайте добре яйцата в купа.

Нарежете маслото и поставете парчетата в малка тенджера. Веднага щом видите, че маслото започва да се топи, премахнете тенджерата от огъня и го оставете да сетне. Не искате маслото да е горещо, защото това ще повлияе на вашите яйца, след като ги добавите към сместа.

Добавете кокосовото масло, към разтопилото се масло. (Използвайте рафинирано кокосово масло, защото няма кокосов вкус).

След това, след като маслото и кокосовото масло се разтопиха, бавно разбъркайте маслата, докато се получи гладка хомогенно смес.

Комбинирайте кокосовото брашно, бакпулвера и солта заедно в малка купа. Аз лично погасих содата в малко оцет или може да се използва лъжица кисело мляко. Така ще предотвратите хляба ви да има неприятен метален вкус.

Смесете всички тези съставки заедно с вилицата, докато се съчетаят добре. След това, малко по малко, добавете я към яйцата. Разбъркайте добре с вилица, докато се получи плътна хомогенна смес.

Печете върху хартия за печене, ако не ползвате силиконова тавичка. 

Изгладете горната повърхност на хляба със шпатула. Поставете в загрятата фурна. След като се появят малки пукнатини по повърхността и се появи златисто-кафяв цвят, тествайте с клечка за зъби или бамбук в средата на хляба. Ако излезе чист, хлябът е готов. ако не, можете да добавите още 10 минути и да го проверите отново.

Оставете хляба да се охлади и се насладете на лекият му и приятен вкус!

Ivo Dimitrov

Иво Димитров е дипломиран Икономист и Финансист от УНСС, София. 
Баща е на дъщеря, има дълга кариера в корпоративният свят, прераснала в свободния дух на предприемачеството. Спортът и здравословното хранене са сред основните нещата, които иска да предаде на дъщеря си и на всички подрастващи, за да водят по-стойностен живот.