Ники Станоев – комедийна история с happy end.

Ники Станоев – комедийна история с happy end.

ИМЕ – Ники Станоев

ВЪЗРАСТ – 37 год.

ВИСОЧИНА – 171 см

НАЙ-ВИСОКО ТЕГЛО –  78 кг.

ТЕГЛО В МОМЕНТА –  63 кг.

СВАЛЕНИ КИЛОГРАМИ –  15 кг.

Здравейте аз съм Ники или оня рошавия от телевизора.

Като актьор и по скоро комедиен такъв (въпреки, че винаги си играя сериозно ролите) доброто телосложение не е от голямо значение. Даже напротив – колкото по-криво, толкова по-добре… абЕее не съм много съгласен с тая OLD SCHOOL логика, но винаги съм бил слаб или нека да кажем нормален.  Повечето колеги са така – обръщат внимание на тЕлото, само когато нещо натежи или заболи или засърби ! Е и аз съм така.. почти 😉  Винаги съм гледал да се храня с качествена храна. Държа на месата и сирената да са добре зрели, от готини ферми, а като взимам разни боцканици (филета и сирена за мезета, въпреки, че не пия редовно обичам да си боцкам мезалъци) избирам предимно италински, френски, испански. На пазара оглеждах ябълките, подбирах доматите и краставиците, говорех си с яйцата, внимателно подбирах и бонбоните, които тъпчех в джобовете си, подбирах ги по това, колко ще се поберат там и ако прелее си ги взимах за в колата, внимавах да не купя някое менте на любимите ми шоколадчета Киндер. Много държах баничките да са със сирене, а не с извара, хляба да е с поне 3 вида семки и зелена опаковка, пастата да е истинска, а не някакви си спагетени пръчици и най-важното пицата – само при мои приятели Италианци или Радо! Работата ми е такава, че не работя … с нормално работно време. Общо взето, когато вие си почивате – аз работя и обратното. Което е страхотно, до момента в които не решиш да отидеш на кино – през седмицата няма с кого, а през уикенда аз не мога. Тогава храненето ми е абсолютно безразборно – до обяд закуска с кафето (кексче –мексче нещо такова) и после някъде през деня едно хапване (евентуално) и после вечерта преди лягане задълже голямо наяждане… Понякога и около 0:00ч. Това е така, когато не съм в снимачен или репетиционен цикъл, тогава съм фурия и ям „подредено“, тоест както е по програма.

Преди три години спрях цигарите! От тогава е ясно, че апетитът вдигна левъла и заместителите бяха още сладки работи и солени хрупанки. Оттогава не съм влизал в някакъв по-дълъг снимачен или репетиционен процес, така че няма подредено хранене. Даже имах период, в който работех в корпоративна среда, медийна, но корпоративна! И това не успя да ме заседи в офис -просто нЕма как да стане! Като млад меринджеЙ винаги намирах начин да излизам, да обикалям и да свърша работата си с движение. Но това не продължи дълго. Нямах постоянна работа и се занимавах с водене на събитя, организране на кастинги и други интересни, но непостоянни ангажименти.

Идеален момент, в който имам време да създам моето си стендъп комеди шоу, за което мечтая от години. Застоях се, захранвах си се блажко, блажко, както си знам, с каквото си искам, без да се ограничвам и лека полека започнах да виждам, че малкото сладко шкембенце си има и съседи – отстрани се настаниха двойка пласки, над тях по гърба някакви тяхни братовчеди, даже не знам, как се наричат, отпред шкембенцето се размножаваше нагоре … якото беше, че ако се заседя на плажа под слънцето, се изпичах на плочки 😉  Появиха се гърди, всяка по една шепа, абе направо цомби! Стойката се изкриви съвсем. Преди на врата можех да си пипна прешлен,който наричах „копчето“, а сега беше добре завит от  дебело, кожено юрганче. Вратът еволюира в гуша! А най-якото бяха бузките, (тях си ги харесвах) те издаваха всичко, което се опитвах да крия под широките тениски и ризи. Не беше присъщо за мен. Толкова дебел никога не съм бил! Коремът винаги беше издут и растеше! Някои приятели и познати и казваха: Възмажал си! Роднините: еЙйй поправил си се! Браво!… Абе хора опУпил съм се, какво ме бравосвате?!? Но тука е така, щом си се ошишкал, значи си добре, явно и с кинтите си ок, щом плюскаш толкова!?! WTF!?! Все си виках, ще започна да тренирам, нещо, ще видя някакви диети…

 

 

 

С Тишо сме работили по общи проекти, той ме е наемал като актьор, като кастинг агент, но с добрите хора не може само да работиш– ставате приятели! И така този приятел ме уважи на премиерата на стендъп комеди шоуто ми #НИКИГОВОРИ за Музика! И се изкефи много, но забеляза, че съм му отпуснал края и еволюирам в гумено мече. Сподели с мен за хранителния режим и когато чух, че трябва да ям мазно и ще топя мазно, ми беше супер-странно и смешно. Той като добър и благ човек ми обясняваше точно и подробно за какво става дума, а аз започвах да проумявам теоритичната част, но на практика как ще го случа това нещо – не знам? Без хляб, картофи-мартофи, паста-маста ок, но без сладко?!? Когато ходих до офиса му, за да ми помогнат с монтажа на трейлър на шоуто ми, видях някой от пичовете в офиса, които са променени, и най- вече Жоро! Той винаги си е имал бузки, а сега е манкенчИ?!? Мислех, че тренира нещо, но те казаха, че е само на режима. Тоест той не само, че е свалил, но и е рефрешнал. След това още няколко пъти говорихме с Тишо и взех решението да стартирам високомазниния и нисковъглехидратен режим наречен КЕТО. Ще го пробваме за два месеца, като целта е да смъкна 10 кг.!

Защо-не, аз съм си сериозен месояд, само ще добавям към всяка мръвка зеленчуци, ще хапвам мазнотийки от млечните и яйца и и ще пия повечко вода и само вода и съм ток! Тишо ми изготви меню за всеки ден и понеже аз съм педантичен и изпълнителен човек откарах 2 часа, за да си направя закуската и дойде време да правя обяда. Манджите бяха – гуакамоле и омлет с авокадо  и за обяд риба. Еее малко се престарах, но после нормализирах темпото и се справях с приготвянето на закуски обяди на време. Показаха ми заместители на сладкото, избрах стевия. Цъках си я основно в кафето, чая, а впоследствие започнах да капвам тук-там в някой млечно-яйчни шейкчета, които забърквах за закуска. Основно закусвах от тези шейкчета или си правех йогурт – якото кисело мляко 10% , 2 яйца, течна сметана и тахан или някой замразени пллодове за вкус, основно горските. До сега четях етикетите на продуктите в супера , но сега вече гледах конкретно една таблица – тази със съдържанието на мазнини и въглехидрати и колко от тях са захари и т.н. Гледах въглехидратите да са миниималното и да са максимум 20гр на 100гр, а мазнините – естествено на макс .

Стараех се да хапвам по 3 пъти на ден, като вечерята да не е много късно. Пиех минимум 2 литра вода на ден, понякога чаша червено винце на вечеря и нищо друго сладко или газирано. „ Домашна лимонада“ в заведение е като „чисто нова кола на 100 хиляди км”. Сладкото ми беше най-трудно за отказване, казах на Наталка (My Love) да махне всички сладки неща от вкъщи или да ги скрие… Милата тя се криеше като партизанин, ако и се прииска да хапне нещо сладко. Но и това мина. Особено като  започнах да виждам резултат на кантара и в очите на хората около мен. Шоуто вървеше с пълна пара, участията също, което означава пътувания, което означава, че ако не съм имал време да хапна преди път, ще се надявам да намеря крайпътно заведение, защото по бензиностанциите няма какво да сгъна … въпреки че една лелка ми поднесе с усмивка гола наденичка нарисувана с горчица, майонеза и кетчуп – гол хотдог демек. Просто много бях изгладнял и нямаше друг вариант. Първите две седмици нямаше видим резултат, даже ми се стори, че съм загубил пауър, но след това явно организма е превключил вече на КЕТО и започна голямата свалка. Пауъра си ми беше супер, че по някое време вече исках и на „физическо“ да ходя. Много хора се чудеха, как така с мазно, сваляш мазно, други спореха, упрекваха, казваха да внимавам с дробове, холестероли и щото еди кво си, но всъщност се изказваха по инерция, чули – недочули. Честно казано, аз не задълбавах много теоритично, за да знам цялата подробна информация, просто се доверих на Тишо и както казват в една тъпа реклама – карам го до Ефект 🙂  И да смъкнах ги 10-те кила за два месеца, но това вече не ми беше важно, защото свикнах с режима и това си ми стана лайфстайлЪ.

 След двата месеца започнах тренировки при Functional Bodies  и разбрах, че моето НЕтренирало мъжко тЕло наистина може да функционира като такова. Е да, отне ми доста време и доста привидно женски упражнения, но „мАй боДи“ започна видимо да функционирВа по-добре. Надя Младенова е супер машинка, която умело те балансира между правилното физическо натоварване необходимо за постигане на целите и подържането на позитивния рефреш на духа.

В момента теЛото ми е по-изправено, виждам и усещам мускули и мускулчета, за чието съществуване не знаех. Върнах се в дрехи които бях отсвирил, други пък ми стоят като подарени от батко ми . Чувствам се супер! Заради непостоянният ми режим на работа се е случвало да правя гладуване или така наречен фастинг, без да знам за него, но това не е целенасочено или регулярно. Разполагам с абсолютно лична и неприкосновена мрЪсна неделя, в коята ям каквото си искам! Е не ям панирани талятели със сладкокисел сос върху пица :), но си ги разпределям – една неделя – пица, друга неделя палачинки, трета неделя паста и т.н. Да това може би ме изкарва от КЕТО и забавя свалянето на килограми, но не мисля да отслабвам повече, по-скоро се фокусирам около фитнеса, а и честно казано не държа всяка неделя да ми е мръсна. Кефя се на това, че режима е доста либерален, не е нужно да ядеш по часовник, даже не е нужно да е 3 пъти на ден – идеееалЕн ми е 😉

 

След като отделихте тоолкова много време да прочетете моята КЕТО приказка, като един истински артист аз съм ви приготвил и филм по книгата, създаден само от сторита, снимки и видеа снимани с телефона 😉  Приятно гледане !

 

Тихомир Колев

Тихомир Колев е инжeнер магистър по компютърни системи от ТУ-София. Започнал кето 2015 година, като една от поредните диети и ревностен почитател оттогава. Като инжeнер е очарован от логиката и простотата на науката зад кето храненето.