Twix от Марти

Twix от Марти

Ако сте последователи на кето идеологията за по-дълго време, ще видите как постепенно глада за десерти и сладко намалява. Но, ако сте от скоро ще изпитвате силна зависимост към захарта и кето-десертите са идеален заместител и лесен начин да се откъснете завинаги. Конкретният десерт е изключително прост за приготвяне, (нарочно смених карамела с фъстъчено масло) и съм изключително доволен, че синът ми (9г.) успя да го направи съвсем сам, помогнах само с разточването на тестото. И след това въпреки, че не е особенно сладък, му беше по-вкусен от всеки джънк, който може да си купи. Все пак е първото нещо, което готви съвсем сам.

Ето и рецептата:

Twix от Марти

Course Dessert
Подготовка 10 minutes
Време за приготвяне 35 minutes
охлаждане 1 hour
Време за рецептата 45 minutes
Порции 14

Съставки

 • 2 бр яйце
 • 200 гр. бадемово брашно
 • 60 гр черен шоколад
 • 3 суп. л еритритол
 • 60 гр фъстъчено масло
 • 1 бр ванилия

Инструкции

 1. Разбъркайте 200 гр. бадемово брашно, 2 лъжици еритритол, ванилия и 1 яйце. Ние нямахме брашно затова смелихме 200 гр. сурови бадеми в блендер

 2. Разбърквате докато се получи твърда смес.

 3. Разстилате колкото се може по тънко и мажете с фъстъчено масло. Печете на фурна на 180 градуса докато стане златисто. През това време си приготвите шоколада за заливката.

 4. На водна баня разтваряте 60 гр. шоколад с 1 лъжица еритритол. Като се стопи, добавяте 1 яйце докато е топло и бъркате.

 5. Намазвате обилно върху фъстъченото масло и прибирате в хладилник поне за 1 час. 

 6. Нарязвате на 16 парчета и имате следобедни закуски за цял месец училище. 

Тихомир Колев

Тихомир Колев е инжeнер магистър по компютърни системи от ТУ-София. Започнал кето 2015 година, като една от поредните диети и ревностен почитател оттогава. Като инжeнер е очарован от логиката и простотата на науката зад кето храненето.